Soli-Safe® is een initiatief van Precisis nv, een dienstverlenend bedrijf opgericht door academici en IT-specialisten, dat rendabel beleggen voor iedereen toegankelijk wil maken. Precisis heeft geen enkel financieel of enig ander belang bij het formuleren van adviezen of het noemen van effecten. Precisis is onafhankelijk van iedere financiële instelling of tussenpersoon.

Voor Precisis is beleggen het nastreven van een stabiel evenwicht tussen risico en rendement op basis van grondige macro-economische en bedrijfsanalyses. Met de bedoeling een zo volledig mogelijk beeld te krijgen, betrekken we hierbij geopolitieke ontwikkelingen en megatrends zoals de klimaatverandering of de verouderende bevolking. Vermijdbare risico’s schakelen we zo veel mogelijk uit. Daarom komt bij ons beleggen via actief beheerde en beursgenoteerde fondsen (Exchange Traded Fund's of ETF's) op de eerste plaats. 

Met de Soli-Safe® software stelt Precisis zowel de beginnende als de ervaren belegger een tool ter beschikking om tijdig in en uit de beurzen te stappen. Niet alleen vermijd je hierdoor potentieel grote verliezen, maar het totaalrendement van je beleggingen verhoogt in belangrijke mate.

De partners van Precisis zijn:

Jef Vuchelen (links) is professor emeritus economie aan de Vrije Universiteit Brussel en voormalig lid van de Belgische Hoge Raad van Financiën. Hij is de auteur van talloze boeken en bijdragen over macro-economie, openbare financiën, de kredietcrisis en de pensioenproblematiek.

Mark Scholliers (midden) heeft als econoom meer dan 30 jaar ervaring op het vlak van macro-economische analyse, meer in het bijzonder wat betreft de monetaire politiek van de centrale banken. Zijn naam prijkt op verschillende boeken over beleggen en de pensioenproblematiek.

Johan Marivoet (rechts) geeft als ingenieur-informaticus de methodologie rond koerssignalen vorm. Hij heeft een jarenlange ervaring in de informaticasector bij gereputeerde internationale IT-bedrijven.